Испанският новак във Формула 1 Хиспания Рейсингт за пореден път се оплака от качествата на своя болид F110, който бе изработен и доставен от италианската фирма “Далара”.

След като техническият консултант на тима Джеф Уилис наскоро нарече колата “разочароваща” и се усъмни във възможността за усъвършестването й, сега бизнес директорът Манфреди Равето се изказа критично за F110.

“Това, което доставиха от “Далара” е пълен провал. Те са построили кола за Формула 1 с качество, което вече не се среща дори във Формула 3”, заяви Равето и допълни, че италианците са използвали евтини и некачествени части.

С това изказване вече е напълно ясно, че е сложен краят на връзките между Хиспания Рейсинг и “Далара”, който бе избран като доставчик на шаси от предшественика на отбора Кампос-Мета.

Предполага, че на новакът във Формула 1 ще бъде изключително трудно да направи подобрения по своите болиди, тъй като всички данни се пазят от базираната в Парма компания, която прави шасита и за Формула 3, Индикар, GP2, GP3 и световните серии на Рено./БЛИЦ

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО стартовете от ФОРМУЛА 1 с туристическа агенция "ГАЛЕРА" !