Българските футболни съдийки преминаха през предсезонен обучителен и тренировъчен семинар, който се проведе под егидата на ФИФА в София на 20 и 21 август. В събитието участие взеха над 30 водещи съдийки, асистентки и съдийски наблюдатели, които ще ръководят двубоите от новия държавен шампионат при дамите, съобщава официалният сайт на БФС.

По време на двудневния семинар футболните ни съдийки преминаха различни функционални изследвания, теоретични и практически тестове и взеха участие в лекции под ръководството на председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай, заместник-председателя Георги Ринг и водещи ментори, сред които Радан Мирянов, Милко Николов, Николай Петров, Стоян Алексиев, Яна Димитрова, както и на члена на Съдийска комисия към УЕФА Дагмар Дамкова (Чехия) и на инструктора към ФИФА Мариса Гутиерес (Испания).

За всички участници в семинара бе осигурена специална екипировка от Съдийската комисия към Световната футболна централа. Всички родни футболни съдийки покриха с успех нормативите и ще могат да ръководят двубоите от предстоящето първенство при дамите.