Китайската сензация в свръхтежката категория на професионалния бокс Жилей Жанг отново удиви света на спорта – за втори път в рамките на 162 дни. 40-годишният азиатец спечели и реванша срещу Джо Джойс. Така Жанг остава временен световен шампион на WBO, което му дава право да предизвика Тайсън Фюри.

Жанг нокаутира 37-годишния си британски съперник още в третия рунд на мача в Лондон. През април той влезе в историята на бокса като едва вторият боксьор, спечелил световна титла след навършването на 40 години. Първият е легендарният Джордж Форман. През пролетта китаецът победи Джо Джойс с технически нокаут в седмия рунд.

Първият рунд протече в сигурна игра на двамата боксьори, които търсеха слабости на съперника. Във втория Жилей Жанг взе категорично надмощие и пласира поредица от комбинации в главата на Джойс. Британецът опитваше да пази окото си, което беше причината да загуби през април.

Третият рунд приключи с нова поредица от удари в главата на Джо Джойс, който падна на пода и не успя да се изправи преди края на отброяването на съдията.

Това е 26-ата победа на Жан в кариерата. Той има една загуба и едно равенство в кариерата си. Това е 21-ия нокаут в кариерата на китаеца. Пътят към опит за световната титла е отворен пред него. Загубата е втора за Джойс и неговата кариера изглежда към края си. Той също не е млад – на 38 години и след тези две загуби едва ли ще има шанс да атакува световната титла.