Всеки от 14-те отбора от "А" група ще стартира със 125 хиляди лева базисна сума. Оттам нататък вече всеки отбор ще получава повече пари и увеличението ще бъде съобразно крайното класиране, което заеме.

70 хиляди лева ще бъде глобата за всеки клуб, който провали телевизионното излъчване на мач през новия сезон, съобщи Атанас Караиванов, шеф на фирмата, която притежава правата за излъчване на първенството "Футбол Про Медия".

Днес се проведе поредната среща за разпределението на сумите от продажбата на телевизионните права за българското първенство, като почти всички клубове бяха изпратили свои представители.

Както е известно, 40 процента от общата сума, ще бъде разпределена поравно между всички отбори. Това означава, че
70-те хиляди лева глоба ще бъдат налагани, ако телевизионното излъчване се провали заради лоша организация на отбора-домакин, но не се отнася при извънредни обстоятелства, които не могат да бъдат контролирани.

Мачовете, които ще се излъчват на електрическо осветление, ще носят още 15 процента за всеки отбор от цената на мача.

254 мача от елита дава ТВ7 и другите телевизии от тази група през следващия сезон. Това означава, че по 6 мача от всеки кръг ще бъдат на екран. Идеята е да се излъчва по един мач в петък и понеделник и по два в събота и в неделя.

Както е известно, договорът между "Футбол Про Медия" и БФС е за три години, а клубовете ще си разделят обща сума от 15 милиона лева.