Треньорът на Левски Славиша Стоянович се ядосал, че БЛИЦ, а след това и други медии написали, че е подал оставка след злополучния мач за Купата срещу Славия. 

Цитат: "Нито съм подавал оставка, нито съм казал, че си тръгвам. Вярно е, че говорих с футболистите. От морална гледна точка поех своята отговорност".

Два дни по-късно цитат: "След мача със Славия имах разговор с отбора. Нормално е като човек, който носи морална отговорност, казах на футболистите, че съм готов да поема тази отговорност към клуба".

В крайна сметка, г-н Стоянович, сбогувахте ли се, ръкувахте ли се, пожелахте ли успех на футболистите на Левски след двубоя за Купата? И какво ви накара да промените мнението си? 

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Всъщност това няма значение. Важното е, че според вас медиите създават интриги. Да, вероятно медиите са виновни, че Левски няма облик, медиите са виновни, че отпаднахте за Купата, медиите са виновни за забавените заплати, медиите са виновни, че в Левски има 8 нападателя, а няма един здрав креативен халф. За кое още сме виновни? 

Ще Ви признаем нещо, което може би ще ви шокира, но... На нас това ни е работата - да знаем и да получаваме информация. И тази информация, забележете, не е за лично ползване, а за да достигне до феновете. Същите тези фенове, които спасиха клуба. Същите тези фенове, заради които Левски е привлекателен за рекламодатели и благодарение на тях си получавате заплатите. Нещата, които публикуваме като информация, не е за да си четем сами и да се радваме, че сме узнали нещо. Правим го, за да информираме феновете ви. Защото един нормален фен е най-логично да се вълнува защо някой играч получава 10 000 евро заплата, а играе като за 10 лева? Интересува го кой и по каква причина е решил, че този играч става за Левски, интересува го кой го е довел и одобрил. И после въпросният фен ще знае от кого да потърси сметка за представянето на въпросния играч. И, представете си, фенът не го интересува дали същият е казал в интервю за клубния сайт: "Ще дадем всичко от себе си, за да победим следващия мач". Ти ако не го даваш във всеки мач защо си тук? И за ваша информация, както и на ръководните органи на клуба, журналистите знаем отговорите на повечето въпроси, които криете от феновете. А защо криете толкова неща от феновете? Те трябва да ви попитат, а вие да отговорите. 

И още нещо, понеже са забранени интервютата с играчи на Левски. Тези интервюта не искаме да ги правим, за да се гледаме/четем и да си казваме:" Браво, добри въпроси му зададох". Правим ги, за да може феновете по някакъв начин да са по-близо до футболистите. Защо ли? Прочетете пак горния абзац. 

Не е ли най-важното нещо един клуб да бъде открит с феновете си? Не визирам инфантилните новини в социални профили и официален сайт: "Групата за мача с...", "Изказване на ...". Важно за феновете е да знаят какво се случва в съблекалнята, какво се случва в клуба. Криенето на всякакви истини не вреди на журналистите, а вреди на клуба и на привържениците. Защото лъжата не става истина, ако не я признаеш или я скриеш. Тя пак си е лъжа. Лъжа пред половин България. 

И всъщност това трябва да го разберат всички спортни, футболни и всякакви други обществени личности, които смятат, че ако се представят слабо, но никой журналист не каже, че са се представили слабо, значи не са се представили слабо. Време е да осъзнаете, че журналистът не е враг. Той е човекът, който доставя на феновете информация, която вие очевидно не искате да достигне до тях. 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ