Не само треньорите, а и футболистите на ЦСКА очакват мръсни номера в борбата за титлата. Това призна и един от основните играчи на „червените” Венци Василев. Очевидно е, че БФС не може да ги убеди, че има равнопоставеност в борбата за шампионската титла. Въпреки това прокуратурата, която декларира, че се захваща здраво с черното тото, не намери за необходимо да разпита нито един футболен ръководител. Може би затова се наложи „Господарите на ефира“ да  коментират „двубоя“ Марек – Лудогорец, вместо да го направят  по-запознатите Боби Михайлов и Кирил Домусчиев. Няма да е зле, ако Боби обясни дали е случайност фактът, че „дупнишката комбинация“, беше разиграна за пръв път  през есента на 2006 г., когато Левски беше в групите на Шампионската лига и дали повторението и през тази есен, когато в тези групи беше Лудогорец, не е опит по този начин да се осигури вътрешен комфорт на българския участник в най-комерсиалния турнир.
 
Очевидно е, че през есента двата претендента за титлата имаха съвсем различни визити на стадион „Бончук“. Разградчани се разходиха до Дупница на път за Базел, а от  щаба на Марек обясниха своята свръхкоректност в този мач с желанието си да пазят футболистите на Кирил Домусчиев за гостуването им в Швейцария, където те загубиха с 0:4 – резултат, с който по ирония на съдбата разградчани  победиха Марек. 
 
Наистина, както вече беше казано, мачът в Дупница не влезе в полезрението на прокуратурата, но не е малко и това, че привлече вниманието на „Господарите на ефира“, които пред цяла България не спестиха ироничните си коментари за „коректността“ на дупничани. Подобно отношение към този мач имаха и много журналисти и обикновени фенове на футболната игра.
 
Това обаче не попречи тимът на Кирил Домусчиев да гостува на коректни домакини и преди мача с Реал Мадрид, когато домакин на разградчани беше Берое. И в този случай Лудогорец регистрира победа и загуба с по 0:4, но пък беройци получиха своето в ...Дупница, като още преди мача с тима от Стара Загора, наставникът на дупничани, който малко по – рано се ежеше на ЦСКА, обяви че старозагорци са твърде голям залък за неговия скромен тим.  Впрочем нали не сте забравили, че когато лудогорци спечелиха своята първа титла, разградските звезди гостуваха на юношите на Миньор, защото пернишките титуляри стачкували. След този мач стачката свърши и срещу ЦСКА отборът на преминалия по-късно през Разград и Герена треньор Стойчо Стоев игра на върха на възможностите си, а след това Домусчиев нападна Стойчо Младенов, който се оплаквал без никакво основание.
 
И все пак, според мен „дупнишката комбинация“ от тази есен прилича повече на онази от есента на 2006 година, когато Левски игра на „Бончук“ с юношите на Марек, защото се оказа, че титулярите си искали заплатите. Общото в двата случая е участието в групите на Шампионската лига – през 2006 г. на сините от Герена, а сега на зелените от Разград. И това, че тези участия са единственият (макар и доста слаб) проблясък по време на управлението на Боби и той се опитва да се хване за тези участия като удавник за сламка. И все пак между „17-те мига от есента“ на 2006 г. и сегашното представяне на Лудогорец има известни различия и те не са само в спечелените точки и вкараните голове. Например сега не се правят нелепи опити комфортът на избрания фаворит да се осигури със смехотворни аргументи, свързани с пожарогасителя на стадион „Васил Левски“ или с обяснението, че левият край на терена в Сандански е по-зелен от десния. За сметка на това преди осем години Боби Михайлов не целуваше Батков, може би защото се притесняваше от мустаците му. С елегантния Кирил Домусчиев, който освен всичко друго бе и претендент за званието „най-красив мъж в България“, Боби няма проблеми нито с прегръдките, нито с целувките.
 
И въпреки това от всички страни се носят оплаквания. Не само от ЦСКА и от Стойчо Младенов, а и от Ботев, Левски, Берое, че даже и от Локо София, макар, че техният шеф Николай Гигов е колега на Домусчиев и Боби в Изпълкома на БФС. И въпреки това спортно-техническият директор на Локото Кристиан Добрев, визирайки родните футболни рефери, каза, че всички те „слугуват и се подлагат на Лудогорец“. Всъщност всеки може сам да прецени дали тази оценка се отнася само за реферите. Защото Домусчиев поиска уволнението на Любо Пенев и го получи. А мястото на Любо беше заето от бившия треньор на разградските орли Ивайло Петев. При това Любо беше изгонен като селекционер на националния тим, след като изпълни желанието на Домусчиев, който след мача с Норвегия се оплака, че само двама от неговия отбор са били титуляри. Е, срещу Малта разградските титуляри станаха четирима, като някои от тях се „отличиха“ с грешки при гола на малтийците, а други с пропуснати голови положения. И сега идва Ивайло Петев, който не можа да уточни  дали Боби Михайлов му се е обадил преди или след мача с Малта, може би за да не се заблуди някой, че уволнението на Ел Голеадор е било решено още преди да се срещнем с малтийците.
 
Не се разбра и дали е чиста случайност, че след като победи с 4:0 в Дупница, Лудогорец загуби със същия резултат в Базел. Това обаче не намали самочувствието у хората на Домусчиев, които очевидно мислят, че титлата им е „вързана в кърпа“. Те не само говорят за новото си участие в Шампионската лига, а и  въобще не се съобразиха с поканите на националния селекционер за контролата с Румъния. Дали, ако все пак загубят титлата, в Разград ще започнат да обръщат повече внимание на повиквателните на Ивайло Петев, не се знае. Сигурно е обаче, че ако през новия сезон има нови „дупнишки комбинации“, това ще навреди на български футбол, дори и прокуратурата да не ги забележи.
 
Затова през пролетта Боби и Домусчиев трябва да ги спрат, защото иначе ефектът ще бъде такъв, какъвто беше този от влизането на Левски след в групите на Шампионската лига през 2006 г. – „лицензгейт“, „Казанска афера“ и още по-голямо пропадане на националния отбор.
ВАЛЕНТИН ВАСИЛЕВ