„На Гонзо му беше доста трудно и болезнено да играе срещу мен. Мисля, че той никога няма да ме забрави”. Това са думи, изречени от Ибрахима Гай. Излиза, че Георги Иванов никога не е успявал, когато е бил пазен от сенегалеца. И че Гай е неговият голям кошмар. 

Бившият защитник на ЦСКА обаче се изказа неподготвен и типично по запалянковски. В случая, ще прощават феновете на „червените”, като заблуден чорбар. Фактите показват съвсем друго. А когато фактите говорят, всички трябва да замълчат.

Ето какво откри БЛИЦ СПОРТ при направената справка за мачовете между ЦСКА и „Левски”, когато Гонзо и Гай са били съперници на терена. Двубоите са шест. В четири от тях Гонзо се разписва. Три пъти той наказва „червените”, докато сенегалският защитник е на терена. При четвъртия гол на „синята деветка” бранителят на „армейците” е бил сменен. Докато двамата са били на терена, Гай има четири загуби и две равенства и нито една победа.

Това обаче не е всичко. Ибрахима има три жълти картона за нарушения срещу Гонзо, а веднъж се разминава с изгонване благодарение благословията на съдиите.

Вечното дерби, когато Гонзо и Гай са били едновременно на терена:
30 септември 2001
Левски – ЦСКА 2:0
Гонзо бележи за 2:0 в 53-ата минута, играе цял мач
Гай играе цял мач

2 март 2002
ЦСКА – Левски 2:2
Гонзо бележи за 2:1 в 64-ата минута, играе цял мач
Гай играе цял мач

24 април 2002, „А” група
Левски – ЦСКА 2:0
Гонзо бележи за 2:0 в 81-ата минута, играе цял мач
Гай играе цял мач

15 май 2002, финал КБ
Левски – ЦСКА 3:1
Гонзо бележи в 72-ата минута, играе цял мач
Гай играе до 63-ата минута

31 октомври 2003, „А” група
Левски – ЦСКА 1:1
Гонзо не бележи, играе цял мач
Гай играе до 84-ата минута

24 април 2004, „А” група
ЦСКА – Левски 1:2
Гонзо не бележи, играе цял мач
Гай играе цял мач