Побългаряване. Това е процесът, който ще наблюдаваме в efbet Лига от новия сезон. Това ще стане благодарение на кризата в Левски и политиката на новака ЦСКА 1948.

При "сините" ситуацията е много тежка и това налага промяната в политиката. На "Герена" ще гледаме млади момчета от школата,а  до тях ще бъдат опитни играчи като Николай Михайлов и Орлин Старокин. Очаква се в Левски да пристигнат още няколко играчи, които солиден опит в елита ни, като целта е покрай тях да растат младите. За сметка на това от "Георги Аспарухов" вече си тръгнаха редица чужденци, а Паулиньо, Найджъл Робърта и Холмар Ейолфсон почти сигурно ще бъдат продадени. Изгледите са, че в Левски ще има един чужденец за новия сезон и това ще бъде Янис Каргас. Вероятно от повече от 10 години "сините" не са имали състав, който да бъде съставен само от българи. 

Това обаче е шанс младите да покажат, че са подценяване за сметка на скъпоплатени чужденци, които по никакъв начин не вдигат нивото на клуба. В последните години се нагледахме на десетки такива, които минаха през "Герена", получаваха високи заплати и не оставиха никаква следа. 

 efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Другият отбор, който ще вдигне броя на българските играчи в елита е новакът ЦСКА 1948. Политиката на "червените" е такава и те нямат намерение да я променят. Селекцията, която бе направена, пък дава предпоставки за директно влизане сред най-добрите отбори у нас и борба за челните места. Мартин Камбуров, Галин Иванов, Серкан Юсеин, Димитър Пиргов, Георги Русев са само част от мащабната селекция. Легендата Красимир Балъков пък застана начело на клуба и всички ще следят с интерес представянето на ЦСКА 1948. 

Славия отдавна налага български играчи и това ще продължи и през следващия сезон. Този сезон "белите" достигнаха до участие в Лига Европа и със сигурност и идната кампания ще бъдат сериозен фактор в родния елит. 

Така поне три от отборите, които ще се борят за челните места, ще бъдат съставени почти изцяло от български играчи. А това донякъде ще даде отговор на въпроса, който често се задава - дали е възможно с български играчи да се постигат високи резултати и дали този сезон няма да е началото на промяна и побългаряване на родния футбол.
ДИМИТЪР АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ