Пандемията от коронавирус промени света. Но не промени Левски и Петър Хубчев, който всъщност трябва да е промяната на "Герена". Снощи за пореден път бившият национален селекционер показа своя вече патентован страх от офанзивен футбол, страх от рискове, страх от всеки един отбор в първата шестица.

Левски трябваше да бъде борбен, атакуващ, пък дори и само заради феновете, които сториха чудеса, за да спасят клуба си. Точно те, заради които Левски още съществува, заслужаваха да видят на терена онзи хъс, с който те даряваха всеки ден. Онзи хъс, който приляга на този клуб и няма как да обаче да бъде видян при Хубчев.

Наставникът на "сините" вече стана патетичен със своя страх, още откакто бе национален селекционер. И помним как представителният ни тим игра срещу Косово и Черна гора. В единият мач дори излязохме с 9 защитника. 

Снощи срещу Лудогорец Левски бе във вече патентованото страхливо, дефанзивно и без никаква идея състояние. Без грам живец и за тотално разочарование на онези на трибуните, които просто не заслужават това. Хубчев отново обърка състава, отново заложи на играчи, които не успяват да вземат победа от 8 декември насам. Левски половин година е без победа. Какво по-ясно доказателство за несъстоятелността, в която е Петър Хубчев. Може би той е отличен треньор за отбор, който не се бори за нищо и цели да отмъкне тук там някоя точка, но уви, с това мислене не си за Левски.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Хубчев навъртя една година на "Георги Аспарухов", а не успя да изгради нито един лидер, въпреки, че има играчи с по 22 000 евро заплата. И същите играчи не успяват да бъдат дори на средно за България ниво. Има голям брой скъпоплатени чужденци, които са доведени от Хубчев, но с играта си не показват да имат място на терена, че дори и в съблекалните. 

Наставникът на Левски продължава упорито да бъде против Станислав Костов. И ако някои неща, случващи се в подготвителните лагери, са публична "тайна", то за всички е видно, че голмайсторът явно трябва да се примири с ролята на резерва, поне докато на "Георги Аспарухов" е Хубчев. Треньорът, който при изоставане в резултата пуска доказано неможещ играч като Нашименто, който е и с дефанзивни функции, вместо да вкара Костов.

Треньорът на Левски изуми и вбеси всички привърженици на Левски не само с тактиката си, с играта на тима и с избора си на състав, но и с изказванията си след мача. Само той явно е видял някакъв хъс и някаква борба от тима си, и само той явно смята, че да си страхлив е повод за гордост и задоволство. Само той явно е на мнение, че да нямаш победа половин година е похвално. И то за клуб като Левски.

Хубчев за пореден път упорито отказва да заложи на Николай Михайлов, който направи отлични мачове срещу ЦСКА и Лудогорец, но за сметка на това Миятович е неизменен на вратата, дори след поредица от двубои, в които направи немалко грешки. Дори снощи при гола на Каули, който си беше почти неспасяем, Миятович можеше поне да се хвърли за топката. Отделно при наличието на Михайлов, Хубчев купува вратар на 31 години от Славия.

Може би е време треньорът на Левски да изпълни това, което стори по време на кризата, и да си тръгне от клуба. Все пак наскоро Хубчев подаде оставка и е мъжко да изпълни депозираното си намерение. Защото иначе и Купата отново ще бъде мираж, както челната тройка вече е. 
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ