ЦСКА изненада всички не само с победата си в Каварна, но и с перфектната игра срещу Черно море. „Червените” записаха първи успех над „моряците” като гости от април 2008 година.

По-впечатляващото е, че трите точки не бяха спечелени случайно, а дойдоха в резултат на отличните изяви на отбора – както в защита, където появата на Бодуров даде резултат, така и в халфовата линия и нападението.

ЦСКА започна да се събужда, да трупа самочувствие и да придобива вида, за който мечтаят верните му привърженици. Напълно изненадващо Стамен Белчев продължава да опровергава критиците си и да доказва, че мястото му май наистина е на горещия треньорски стол в Борисовата градина.

Разбира се, истинските тестове пред амбициозния наставник и пред „армейците” тепърва предстоят. Но е факт, че има движение, че има напредък.

Всъщност, първият голям тест се задава. Той е съвсем скоро – на 4 март, когато е вечното дерби с Левски. За разлика от ЦСКА, където подемът е очевиден, на „Герена” ситуацията е коренно различна. Малко или много, тя прилича на тази на „Армията” преди две години.

„Сините” не са никак стабилни нито спортно-технически, нито финансово, нито организационно. В Благоевград от онзи непримирим Левски нямаше и следа.

По всичко личи, че преди големия мач тимът от „Герена” се чувства доста некомфортно и трепери. Дали ще е така, ще разберем на 100 процента на 4 март, когато грандовете отново ще излязат един срещу друг на терена. Но поне засега психологическото предимство е на страната на 31-кратните шампиони на България.
ЯВОР ЯСЕНОВ/БЛИЦ СПОРТ