"Не смятам да подавам оставка", това заяви вчера председателят на Съдийската комисия Костадин Гергинов.

Изказването му е изключително странно на фона на постоянните грешки от съдиите и фактът, че голяма част от родните клубове открито с декларации обявиха, че не са доволни от случващото се.

Кредитът на доверие към Гергинов и реферите е изчерпан, а единственият вариант е оставка на Гергинов, но той явно няма такова намерение. Е, след всичко, което се случва в мачовете от родното първенство, е най-нормалното и редно нещо Гергинов да си подаде оставката. Защото иначе фарсът, наречен "българско съдийство", ще продължи.

Winbet - победата е емоция! (18+)

ЦСКА 1948, Черно море, Берое, Локомотив (Пловдив) са само част от клубовете, които правилно са недоволни от случващото се в съдийството. Към тях се присъединиха и редица известни личности, които също смятат, че реферите ни не се справят. А когато реферите не се справят, причината е в ръководителят им.

Странното в ситуацията е, че вечните врагове Левски и ЦСКА са обединени в подкрепа на съдийството и са в коалиция. Макар и те често да недоволстват. Защо ли се случва това?

Българският футбол е в много окаяно положение и всички биха искали поне в съдийството ситуацията да е положителна. Уви, върхът на айсберга в окаяното положение са Гергинов и подопечените му и е време за промяна и за оставка.
Димитър АПОСТОЛОВ