Йоско или Джошкун Теменужков безспорно привлече вниманието на родните фенове в последния месец. Звездата от юношеските формации на Барса се превърна в тотален хит след първата си повиквателна за тима на Александър Георгиев и дори вкара няколко гола в първите си няколко срещи.

16-годишният Теменужков става все по-популярен у нас, а доказателство за това са и повечето българи сред приятелите му в социалните мрежи. Там можем да видим, че славата вече докосва таланта и той все повече обръща внимание на външния си вид.

Макар да иска да играе като Луис Суарес, както сам признава, Теменужков все повече заприличва на Неймар. Прическите и селфитата са все по-честа част от ежедневната му активност. 

Бразилецът, който при подписването на договора си с Барса се съгласи на клауза анти-екстравагантни прически, за да може хората да гледат играта му, а не да говорят за косата му. Бившият нападател на Сантос засега запазва блясъка си на терена, макар понякога да дава воля на забавленията, което сякаш малко му пречи и представянето му в националния отбор на Бразилия го доказва.

Нашият Йоско освен надежда на BG футбола, оказва се е и доста ценен за клубния си тим, който го запази за срещите от края на сезона пред това да го пусне за приятелски турнир с България. От снощи вече е шампион с Барса, а каталунците обмислят да му предложат професионален договор.

Дано младата надежда запази страстта си към футбола и не последва многобройните провали у нас, сменили футболната слава с ВИП сепаре в дискотеката. Защото както казва друг кумир на Теменужков - легендата на България и Барса Христо Стоичков - Само с татуировки, обеци и гелове не става... Успех, Йоско!

ТОДОР ПОЛИМЕНОВ / БЛИЦ