Героят от “Парк де Пренс” Емил Костадинов бе потърсен за коментар от румънските медии преди световната квалификация между северните ни съседи и Франция. В онлайн изданието “Проспорт” Коща си спомня за паметния мач на 17 ноември 1993 година.

“Разбира се, че си спомням този мач, особено последния гол. Този двубой бе феноменален, това бяха страхотни моменти за мен и националния отбор. Тази победа ни прати на световното първенство, а там играхме срещу най-големите в света”, започва изказването си Костадинов.

“Познавахме много добре френския национален отбор и бяхме сигурни, че ще ги победим. Вече го бяхме направили в София (2:0). Румъния трябва да знае, че французите не са непобедими. Вие трябва да играете с увереност, решителност и да чакате удобния момент”, продължава Емо.

На въпрос дали съставът на Франция от 1993 година е по-силен от настоящия Костадинов казва: “Всичко е много различно, винаги има добри играчи, но винаги те не са непобедими. Имате реална възможност в Париж да спрете Франция по пътя към Световното, ще стискам палци да победите.”

“Трябва да имате доверие в отбора и търпеливост, това е ключът към победата в Париж. Тяхната слабост е, че са много арогантни, и че имат прекалено самочувствие. Те вярват, че са най-добрите, но през последните години нищо не показват. Желая ви успех и вярвам, че имате сили да победите в Париж”, завършва Емо Костадинов./БЛИЦ