Вратарят на Крумовград Янко Георгиев бе с основна заслуга за историческата първа победа на тима в елита и то срещу Лудогорец с 3:1, след като отрази една дузина удари на шампионите.

„Всички вложихме много усилия. Цял мач тичахме след точката. Ние спечелихме, защото реализирахме нашите положения, а те пропуснаха техните“, заяви стражът след сензацията на стадиона в Коматево.

„Всеки, който е играл днес, е вярвал в победата. Не мисля, че някой ще излезе на терена с мисълта да падне с по-малко. Крумовград направи добра селекция, взеха се футболисти с богат опит в елита. Това се видя на терена и помогна за спечелването на три точки“, коментира селекцията опитният вратар.

„Във всеки отбор съм носил отговорност. Вратарят е един от важните постове във футбола, защото той носи отговорност“, призна Георгиев.

Той отказа да афишира сериозни цели пред Крумовград: „Прекалено рано е да се говори, да не изпадаме в еуфория. Нека се получи спойката на футболистите. Подготовката беше много кратка и смятам, че постепенно отборът ще подобрява своя облик“.

„Излизаме да спечелим отново трите точки, пък какво ще се случи – един Господ знае“, завърши Георгиев за предстоящия мач срещу ЦСКА в следващия кръг.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024