Собственикът на френския тим във Формула 1 Рено Жерар Лопес обяви, че няма шанс полският пилот Роберт Кубица да кара до края на сезона и в същото време изрази недоволството си от заместника му Ник Хайдфелд.

Кубица претърпя тежка катастрофа през февруари по време на рали в Италия и за малко не загуби дясната си ръка, а за негов заместник в Рено този сезон бе привлечен германеца Ник Хайдфелд. Очаква се дългото възстановяване на поляка да приключи до края на годината.

“Роберт се оправя по-бавно, тъй като това не е първата му голяма катастрофа. Знам, че психически е здрав, но физически все още не е оздравял. Смятам, че ще е добре и ще го видим отново в болид от Формула 1, но това няма да е този сезон”, сподели Жерар Лопес.

"Доволен съм от помощта, която Ник ни оказа в развитието на болида преди началото на сезона. Доволен съм и от изявите му в по-ранните състезания. Въпреки това не съм доволен от начина, по който Ник се справя с ролята си на лидер и в отношенията си с останалите. Доведохме го при нас защото е много по-опитен от Витали Петров и се справи много добре в Малайзия, но не е постоянно на нивото на което го искаме”, коментира босът на Рено представянето на Хайдфелд този сезон. /БЛИЦ