Роберт Кубица може да участва в състезания от Формула 1 още този сезон, заяви мениджърът му Даниеле Морели. Той заяви, че пилотът няма усложнения след тежката катастрофа, която претърпя през февруари, и до месец ще се качи в състезателна кола за тренировки.

Кубица едва не загуби ръката си в инцидента, след което претърпя четири сериозни и няколко по-малки операции. Той бе изписан от болницата в Санта Корона в края на април и рехабилитацията му върви добре.

”Състоянието на Роберт е много по-добро. Той работи много, прекарва по 5 часа на ден в рехабилитация на ръката и крака. Добрата новина е, че няма усложнения с него. Очаквам до месец Роберт да седне в болид, а през август ще кажем точно кога ще се състезава. Вярвам, че може да го видим на старт още този сезон. Беше му много тежко да гледа Гран при на Монако от дома си в Монте Карло вчера”, коментира мениджърът.

Роденият на 7 декември 1984 година поляк кара за Рено. Пред 2008-а записа най-големия си успех, като печели Гран при на Канада. На 6 февруари Кубица катастрофира на рали в Италия, където участваше за удоволствие./БЛИЦ