Лос Анджелис Лейкърс загуби катастрофално първата си контрола преди началото на новия сезон в НБА. Големият фаворит в Западната конференция падна от Голдън Стейт Уориърс с 83:110 в калифорнийското градче Фресно.

В отсъствието на продължаващия да лекува контузия нов център Дуейт Хауърд, който бе привлечен от Орландо Меджик, вниманието бе насочено към Стив Неш, дошъл от Финикс Сънс. Бившият гард на “слънцата” игра 15 минути, в който реализира 5 точки и записа 3 асистенции. Голямата звезда на отбора Коби Брайънт вкара само 10 точки.

На почивката “езерняците” водеха с 56:49, но се сринаха тотално в третата част, която загубиха с 10:37, а гардът Клей Томсън реализира 18 точки за Уориърс. В крайна сметка ЛА Лейкърс загуби мача и гледа към следващите проверки.

Не по-добре започна подготовката и на шампиона Маями Хийт, който загуби от Атланта Хоукс със 79:92. В отсъствието на Дуейн Уейд вкараните от Крис Бош 22 точки не се оказаха достатъчни, за да бъде избегнато поражението. Леброн Джеймс вкара само 10 точки за “горещите”.

Ню Орлиънс Хорнетс пък победи Орландо Меджик с 85:80. Гардът Брайън Робъртс бе най-резултатен за победителите със 17 точки, а освен това се отличи с 4 борби и 4 асистенции.