Една от легендите в хокея на лед Доминик Хашек тренира отново с цел да се завърне в НХЛ. 47-годишният чешки вратар, който е олимпийски шампион от Нагано 1998, се подготвя в своята родина с отбора на Пардубице.

“Голяма чест е, че Доминик Хашек тренира с нашия тим. Ще мо помогнем да се подготви по възможно най-добрия начин за новия сезон”, заяви менидбърът на Пардубице Оджей Себек.

“Целта ми е отново да играя отвъд Атлантическия океан, затова тренирам в Пардубице. Радостен съм, че мога да проведа подготовката си в такова страхотно обкръжение”, сподели пък самият Хашек.

За последно 47-годишният хокеист се изявяваше в НХЛ с екипа на Детройт Ред Уингс, но спря да играе през 2008 година. Рич Уинтър, който е мениджър на Хашек, твърди, че към неговия клиент интерес проявяват 6 клуба от НХЛ, като Европа не е опция за вратаря.

Доминик Хашек започва кариерата си на 16-годишна възраст в Пардубице, а през сезон 1989/90 преминава в чешкия гранд Дукла Ихлава. На следващата година той получава предложение от Чикаго Блекхоукс, за който играе два сезона. През 1992 година премина в Бъфало Сейбърс, където остана 9 сезона до 2001 година, когато е трансфериран в Детройт Ред Уингс.

С “червените криле” Хашек печели Купа “Стенли” през 2002 и 2008 година, а с националния тим на родината си златен медал от Олимпиадата в японския град Нагано през 1998 година.