Сливен ще бъде домакин на републиканските финали по лека атлетика от програмата на Ученически игри 2011 в групите на 5-7 клас.

Състезанията ще се проведат на стадион "Хаджи Димитър" в събота и неделя. Ще участват победителите във всяка една от четирите зони на България. Отборите на Трето основно училище ще представят домакините в тази проява.

Състезателите ще премерят сили в два дни в дисциплините 100 метра, скок на дължина, скок на височина, тласкане на гюле, 400 метра, 800 метра и в щафетните бягания на 4х100 метра, пише sliven-sport. Официалното откриване на турнира ще бъде утре от 9:15 часа, а 45 минути по-късно ще бъде първия старт.

В групата на момичетата ще участват отборите на София, Враца, Кюстендил, Бургас, Варна, Плевен,Казанлък, Разград, Пловдив и Сливен.

При момчетата ще се състезават съставите на София, Перник, Тетевен, Шумен, Казанлък, Разград, Ямбол, Пловдив, Козлодуй и Сливен.

Тази вечер от 18:00 часа в залата на хотелски комплекс "Спорт Палас" ще се проведе техническата конференция за предстоящата проява. /БЛИЦ