Над 400 деца са се записали за участие в шестия турнир по лека атлетика „Децата на София”, който ще се проведе на 16 септември (неделя) на Националния стадион „Васил Левски”. Организатор на състезанието е Атлетически клуб „Приорити спорт” на атлетите Магдалена Христова, Живко Виденов, Илиян Ефремов и треньора Димитър Петров. За перфектната организация на турнира ще помага и Българска федерация лека атлетика (БФЛА).

“Много се радвам, когато големите български атлетите, които са в края на състезателната си кариера, остават в нашия спорт организират такива турнири за деца”, коментира президентът на лекоатлетическата федерация Добромир Карамаринов.

Турнирът „Децата на София” ще събере на стадиона малчугани от 4 до 17 г. Стартът е в неделя от 13:00 часа със скок на дължина за девойки и ще приключи в 16:45 часа с бягането на 300 метра за юноши.

Най-малките ще мерят сили на 60 метра, а по-големите на 100 метра, 300 метра, 1000 метра, гюле и скок на дължина. За всички призьори организаторите са подготвили награди./БЛИЦ