Легендарната спринтьорка Мерлин Оти, която на 10 май навърши 51 години, планира да се пусне на Олимпиадата в Лондон следващото лято. Прочутата лекоатлетка от Ямайка се състезава от няколко години за Словения. Наскоро тя участва в словенската щафета на 4 по 100 метра на Европейското отборно първенство, I лига в турския град Измир.
 
"Ако се класираме, ще бъда щастлива да съм част от щафетата на Словения на световното в Даегу това лято и на Олимпиадата в Лондон. Мисля, че ще бягам по-бързо през сезона", каза още спринтьорката, която има 11,67 сек на 100 м на 50-годишна възраст. През 2011 г. Оти регистрира и най-добър резултат в дисциплината - 12,07 сек.
 
Тя е единствената атлетка в света, която е участвала на седем Олимпиади (от 1984 до 2004 г.). Оти обаче пропусна Игрите в Пекин през 2008-а. Ако я видим в Лондон, това ще бъде осмата и Олимпиада.
 
"Ще се състезавам толкова дълго, колкото мога, докато не се появят четири словенски момичета, които да бягат по-бързо от мен", категорична е прочутата спортистка, която ще бъде на 52 години следващото лято.