Лиляна Георгиева е сред най-перспективните ни спортистки. 15-годишната бегачка подобри три национални рекорда през 2015 г. и наред с медалите от национално и балканско ниво, тя спечели и сребърен медал на 800 метра от Европейския младежки олимпийски форум.

Лили започна годината с това, че няма маратонки за тренировка, а в края й – нейните успехи бяха оценени и от спортните специалисти. Тя получаваше награда след награда в церемониите през декември, а хората, които й помогнаха с екипировка, могат да бъдат сигурни, че са направили добро за трудолюбивото и талантливо Дете-чудо.

„Хората оценяват труда ми, вече получих няколко награди. Мисля, че съм заслужила това доверие. Тази година беше много успешна за мен, а и се надявам 2016-а да бъде още по-успешна. Въпреки че сме в края на годината и хората сега оценяват успехите ми, аз не се връщам назад. Вече гледаме напред за още по-големи успехи”, сподели Георгиева пред bgathletic.

„Пожелавам си новата 2016-а да бъде много по-успешна. Да бъде и по-емоционална както за мен, така и за всички останали спортисти”, каза Детето-чудо.

„Искам да взема медал от европейското първенство за младша възраст, което ще се проведе в Тбилиси, Грузия. Сега тренирам на стадион „Ученически” в Пловдив. Имаме зала, но тя е 100 метра и на мен не ми върши никаква работа за подготовката, защото правя много по-дълги отсечки”, обясни Лиляна Георгиева.