Победителката при жените на миналогодишното издание на "Витоша 100" Антония Григорова е амбицирана да дублира успеха си, атакувайки първото място и следващия уикенд. В 23:59 часа на 10 срещу 11 юни е очакваният с голям интерес старт на едно от най-мащабните и масови спортни събития на Балканите - Обиколката на Витоша. Григорова, която на Олимпиадата в Сочи преди две години бе част от националния ни отбор и участва в три дисциплини от ски-бягането и сега се е записала за "Витоша 100".

„Обиколката на Витоша е едно страхотно състезание. То ме запали по ултрамаратоните. Не е леко, но винаги чувството е изключително, когато го завършиш. Поздравявам организаторите, тъй като е много трудно да подсигуриш толкова участници на подобно разстояние. Миналата година станах шампионка в бягането при третото си поредно участие. Сега амбициите са ми да защитя титлата, но няма да е лесно“, сподели Антония Григорова на пресконференцията, която организаторите на "Витоша 100" дадоха днес в ИнфоЦентър София 2018.

Тони демонстрира отличната си форма и в последните състезания, в които участва, спечелвайки по безапелационен начин, и то в два поредни дни - в събота №1 на Маратон Каланджа (44 км с време 3:42 часа), a в неделя първа при жените и на Salomon Vitosha Trail (27 км с време 3:02 часа, 1300 метра положителна денивелация). Преди десетина дни Григорова се представи блестящо и в Румъния, записвайки победа и на ултрамаратона "Transilvanya". Тя се подготвя все по-усилено за проекта "Пътят Ком-Емине 600", като в трудното предизвикателство, пред което се изправя, има за цел да измине разстоянието от 600 километра за по-малко от 6 дни. Досега никоя жена не е записвала подобно постижение. До началото на приключението остават два месеца.