Германският телевизионен канал ARD хвърли нови сериозни обвинения срещу руската лека атлетика. В третия си филм журналистът Хайо Зепелт твърди, че новият шеф на Руската антидопинтова агенция (РУСАДА) Ана Анцелиович е договаряла с атлетите времето на взимането на техните допинг проби. Това е било по времето, когато Анцелиович е заемала друга длъжност в антидопинговата агенция.

Филмът на германската телевизия поставя под съмнение и причините за смъртта на бившия шеф на РУСАДА Никита Камаев. Кончината му е обявена за „неслучайна“, тъй като е трябвало да предаде нови данни за допинга в руския спорт. Хайо Зепелт твърди, че треньорът Владимир Мохнев, който е има доживотна забрана да се занимава със спорт, продължава да тренира лекоатлети.

Както е известно, именно филмите на ARD провокираха разследването срещу руската лека атлетика и доведе до отстраняването на местните атлети от международни състезания. На 3 и 7 декември 2014 г. телевизията излъчи документални филми, разкриващи за масова употреба на допинг в националния отбор на Русия по лека атлетика. На 13 ноември 2015 г. IAAF реши да изключи руската атлетическа федерация (ВФЛА) и отстрани атлетите от участие в състезания под нейната егида.