След няколко години заключени тоалетни за трениращите лека атлетика на Националния стадион „Васил Левски”, този проблем най-накрая е решен.

От няколко седмици всеки треньор, имащ група на съоръжението, има ключ за тоалетната срещу закритата писта. Години наред деца, професионалисти и специалисти нямаше къде да извършат най-естествените си нужди на стадиона, тъй като всички тоалетни бяха заключени, пише bgathletic.com

Нееднократно темата беше повдигана, а оправданията бяха десетки – от това, че няма кой да почиства, през това, че федерацията по лека атлетика ги ползвала за складови помещения. Последният ход на отчаяните треньори беше писмо до министъра на младежта и спорта Марияна Георгиева, която от своя страна препрати оплакващите се към ръководството на Национална спортна база.

Факт е обаче, че вече има отворена тоалетна за атлетите, която случайно или не идва след смяната на шефа на Националния стадион. Управляващият съоръжението в последните 29 г. Антон Попов беше освободен в началото на септември, а няколко седмици по-късно на поста беше поставен шефът и на зала „Армеец” – Бойко Бойчев.