Хванатият с допинг български лекоатлет Георги Георгиев - Джопето заяви, че забранената субстанция в организма му е попаднала там чрез хранителна добавка.
 
Атлетът говори пред Нова телевизия за допинг пробата си и заяви, че е бил шокиран при новината, че е извършил нещо нередно.

Републиканският шампион на 100 метра заяви, че забранената съставка е същата като на тримата футболисти на ЦСКА от допинг скандала през 2011 година - метилхексанамин.
 
Тогава Костадин Стоянов, Тодор Янчев и Румен Трифонов, бяха хванати с допинг след 2:2 с Лудогорец на "Българска армия", но вината пое лекарят на "армейците" д-р Мирчо Крайнов.
 
"Все пак това не е стероид, това не е анабол, това е специфична субстанция. Не е допинг. Сега се запознах как въздейства тази субстанция. Това вещество влия психически, а не на спортните резултати. Бях много шокиран, когато обявиха пробата. В последствие, съставката, която беше намерена, с моя адвокат, когато започнахме да се чудим откъде е дошло това нещо, установихме, че е от хранителна добавка. На самата хранителна добавка не е упоменато за тази субстанция. Имаше такъв случай, със същата субстанция бяха заловени футболистите на ЦСКА, затова им беше наложено 3-месечно наказание. Надявам се и моето да е такова", заяви Джопето.
_____________________________________.jpg