Австралия поиска ревизиране на резултатите от финала на тройния скок при мъжете от олимпийските игри в Москва през 1980 г. Местният олимпийски комитет твърди, че има научно доказателство, че австралиецът Йън Кембъл грешно е лишен от златния медал преди 35 години.
 
При третия си опит в Москва Кембъл се приземява между маркерите за олимпийски (17,39 м) и световен (17,89 м) рекорди. Съдиите обаче преценяват, че той е направил фаул при отскока. Австралийците протестират, но апелът им не е уважен и златото печели Яак Уудмае от СССР със 17,35 метра. Кембъл остава четвърти.
 
Сега австралийците твърдят, че имат доказателство, че техният атлет не е направи фаул и всъщност резултатът му е около 17,51 метра, като има допустима грешка от 4 см. Доказателството е потвърдено от международни експрерти.
 
От австралийската атлетическа федерация настояват и за ревизиране на резултатите от финала на 200 метра от олимпийските игри в Лондон през 1948 г., когато Щърли Стрикланд де ла Хънти е лишена от бронз заради грешно съдийско решение. Австралийката е четвърта в крайното класиране, но не е получила право за фотопреразглеждане на пресичането на финалната линия.
 
Впоследствие фотофинишът е разгледан и се оказва, че Стрикланд де ла Хънти завършва трета с минимална разлика. Австралийците се позовават на прецедент от 1984 г., когато французойката Мишел Шардоне получава бронзов медал от олимпийските игри в Лос Анджелис на 100 метра с препятствия четири месеца след състезанието. Тогава ИААФ преценява, че Шардоне е пресекла финала заедно с американката Ким Търнър.