Белгийски лекоатлет влезе в книгата с рекорди “Гинес”. 49-годишният Стефан Енгелс е участвал в 365 маратона в рамките на една година. Енгелс, който е наричан “Маратонецът”, започва одисеята си на 5 февруари 2010 година със старт в Барселона. В последните 12 месеца той е участвал в турнири в Испания, Португалия, Белгия, Канада, Мексико, Великобритания и САЩ.

”Имам късмет, защото тялото ми се възстановява бързо. Не съм давал добри времена. Проблемът бе да се настроя за това да участвам в маратон всеки ден. Опитвах да не мисля за следващия и това, колко много ми остават”, заяви белгиецът.

Енгелс направи рекорда при втория си опит. Година по-рано той не успя, след като получи контузия 18 дни след старта. Предишното върхово постижение бе на японеца Акинори Кусуда, който през 2009-а участва в 52 поредни маратона на 65-годишна възраст.

За Стефан това е второ признание в книгата с рекорди. Преди 3 години той влезе за първи път в нея, след като участва в 20 триатлона за 12 месеца. Сега Енгелс се отдава на почивка, като ще пише книга и ще преподава гмуркане.