Двукратната световна шампионка в скока на височина Бланка Влашич ще пропусне сезона на закрито. 32-годишната хърватка обяви намерението си на официалния си сайт. Поради тази причина скачачката няма да участва на световното първенство в зала, което ще се проведе в Портланд (САЩ) от 17 до 20 март.

„След състезанието в петък в родния ми град Сплит реших, че няма да участвам в сезона на закрито. Това означава, че пропускам и световното първенство в зала. Намирам се в добра форма, вероятно най-добрата в кариерата ми. Проблемите с ахилеса още ми пречат и не искам да рискувам участието си на олимпийските игри в Рио де Жанейро през лятото“, обяви Бланка Влашич.

„Олимпиадата е основната ми цел за тази година. В петък скочих 1,95 метра практически на един крак. Ако всичко бъде наред, както беше за световното първенство в Пекин през миналата година, в Рио ще мога да скоча много високо“, допълни хърватката.

Бланка Влашич има сребърен медал от олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Тя не участва в Лондон 2012 заради претърпяна операция на ахилеса. Хърватката има по два златни медала от световни първенства в зала и на открито.