Бездомен мъж може да вземе участие в ежегодния маратон в Сан Франциско, САЩ. Приятели на Рони Гуудман информираха медиите за неговото желание и в момента тече кампания за събирането на... 120 долара. Това е сумата, която всеки участник трябва да плати, за да участва в бягането.

Тези, които се записват онлайн, имат опция да прибавят 10 долара към своята такса, за да помогнат на художника по призвание да участва в маратона. Всеки дарител ще бъде включен в томбола за една от картините на Рони. Тя ще бъде показана на "Маркет Стрийт", докато победителят бяга с него. А ако спечелилият пожелание, по време на маратона ще може да бяга с 53-годишния мъж в компания. Големият ден е 27 юли.

Организаторите на състезанието отбелязват, че Гуудман е останал предан на тичане и изкуството, въпреки че вече две години няма дом и постоянна работа. Той създава картини и рисунки в студио на приятел, предоставено му на "Хайт Стрийт". Иначе "покривът" над главата му е магистралата край един от най-красивите градове в САЩ.

"Много сме впечатлени, че Рони обожава да бяга. Освен това е много приятно да знаем, че има хора, които харесват изкуството му и имат желание да му помогнат, коментира Ларк Раян, маркетинговият мениджър на маратона. - Това ни вдъхновява да виждаме повече хора да правят това, което наистина искат."

Гуудман, който участва в 7,5-те километра бягане на 8 юни в Марин Каунти, тренира здраво за маратона в Сан Франциско.

"Много съм развълнуван. Заради това събитие ще имам възможност да направя две неща, които наистина обичам - ще бягам, което ще го сторя без каквито и да е уговорки, и ще рисувам, за което също нямам нужда от причина."

53-годишният мъж разкри, че очаква съвсем скоро да получи субсидирано жилище и да не живее повече на улицата. Покрив над главата му е магистралата в Сан Франциско.

Освен това той набира и средства за организациите, които са му помогнали да създава своето изкуство в продължение на години. "Това е моят шанс да им се отблагодаря. Така се чувствам щастлив."