Бившият германски лекоатлет Тим Лобингер е болен от левкемия. Това обявиха хората от неговото обкръжение. 44-годишният бивш състезател на овчарски скок е диагностициран с тежкото заболяване през март и вече е започнал сериозно лечение.

„Към момента Тим реагира позитивно на изключително агресивната терапия. Това кара лекуващите лекари в Мюнхен да са много позитивни. Успехът на лечението обаче зависи от много фактори“, заявиха близките на Лобингер.

След откриването на левкемията бившият лекоатлет е подложен на химиотерапия. Освен това му предстои трансплантация на стволови клетки.

През 1997 година Тим Лобингер става първият германски състезател на овчарски скок, който преодолява 6,00 метра. През 2003 година става световен шампион в зала в Бирмингам. Има две европейски титли в зала. Открито е спечелил две сребърни и едно бронзово отличие от континентални шампионати.

След края на кариерата си започва работа като треньор по физическа подготовка. Първо работи с беларуския национал Александър Хлеб, а след това и с настоящия хит в Бундеслигата РазенБалшпорт (Лайпциг). През 2016 година напусна „червените бикове“ и се върна при семейството си в Мюнхен, където започна да изгражда собствен център за подготовка на елитни лекоатлети.