Една от звездите лека атлетика Бланка Влашич официално обяви, че няма да участва на Летните олимпийски игри в Лондон от 27 юли до 12 август. Хърватката претърпя операция на левия глезен и петата тази година, но възстановяването й се забави заради усложнения от бактериална инфекция. Вчера тя се отказа в последния момент от участие на Диамантената лига в Лондон.

"Отлагах решението за моето участие в Лондон с надежда за попътен вятър. Но единственото нещо, от което имам нужда в момента, е време. В този момент здравословното ми състояние се подобрява. Все пак няма да мога да съм във върхова форма по време на Олимпийските игри. Не ме интересува скачане под обичайното ниво, така че най-доброто нещо е да остана вкъщи и да довърша оздравителния процес докрай”, написа Влашич на официалния си сайт.

„Мисля, че това е само малка крачка назад в моята кариера и очаквам с нетърпение повече години с успешно скачане. Това е шансът ми за ново начало. Благодаря на всички хора, които ми помогнаха и ме подкрепяха и на всички мои колеги, пожелавам им всичко най-хубаво в Лондон", допълва звездата на хърватската лека атлетика.