Появи се нов допингскандал с българско участие. Страстите около футболистите на ЦСКА и наказанията им от по 3 месеца още не са затихнали и вече има нов подобен казус. Той е от Малайзия, където местен лекоатлет е хванат със забранено вещество. Става въпрос за анаболния стероид метандиенон.

Разкритието, че българи за замесени в скандала направи провинилият се състезател Мохамед Юнус Ласале, част от щафетата на 4х100 метра, която спечели златния медал от Югоизточните азиатски игри миналия ноември.

Атлетът твърди, че българският треньор Васко Недялков и български лекар са му дали забранените вещества, като са имали подкрепата на президента на федерацията по лека атлетика на Малайзия Датук Карим Ибрахим.

“Докторът и треньорът Васко Недялков са от България. Те ми дадоха хапчета, за които твърдяха, че са витамини. Президентът Карим ме посъветва да ги слушам и да вземам всичко, което ми дават, защото става въпрос за много скъпи лекарства. По няколко пъти на седмица лекарят ми слагаше инжекции. Той твърдеше, че това е витамин Б комплекс, който помага за възстановяване след тренировка”, заяви атлетът чрез специално обръщение до медиите.

Разкритията на спринтьора продължават. Мохамед твърди, че шефът на федерацията му е забранил да говори по темата, като дори е трябвало да крие хапчетата от главния треньор Джаябалан.

Миналата година избухна голям скандал с допинг в Малайзия, когато шестима лекоатлети не се явиха на задължителна проверка. Тогава от федерацията обявиха, че състезателите най-вероятно се крият в България.

Според последните информации, именно Датук Карим Ибрахим е забранил на спортистите да се явят на теста, защото те също са получавали от забранения анаболен стероид.