Атлет №1 на България за 2013 година - Георги Иванов, започна отлично новия сезон на закрито. Сливналията участва на Откритото първенство на Румъния в Букурещ и подобри националния рекорд в тласкането на гюле в зала с резултат 20,81 метра. Иванов направи още един опит над досегашното най-добро постижение под покрив (20,63 м на Георги Тодоров от 1988 г.) - 20,64 м. Оказа се обаче, че сливналията е трябвало да заплати 20 евро, за да постигне отличните резултати в Букурещ.

Георги Иванов разказа подробно за случилото се в първия си блог в BGathletic:

Здравейте, Пиша първия си блог препълнен с емоции. Слава богу, повечето положителни.

Преди по-малко от 24 часа се завърнах от Букурещ. С треньора ми Борис Воденичаров пътувахме с толкова малък самолет, че при движението ми по пътеката трябваше да ходя превит на две. Не знам ако с мен беше и Виктор Нинов, вероятно трябваше да лази. Сега ми е смешно, но доста потреперих при едночасовия полет на 40-местния витлов самолет.

Много по-важно от изминалия уикенд е, че направих първото си състезание за сезона. А резултатът = национален рекорд = 20.81 м. Постижение, за което се наложи импровизация.

При пристигането в Букурещ в четвъртък – два дни преди състезанието, с Боби онемяхме. Над сектора, в лявата му част, там където обикновено са попаденията ми, висеше мрежа, захваната за едно стърчащо желязо. Направих тренировка и при 70% от опитите ми гюлето се удряше в това нещо и падаше на 15-ия метър. Трябваше да се погрижим този ненужен уред да изчезне. С помощта на приятеля ми Михай Донисан – шампион на скок височина на Румъния, и срещу 20 евро подръжката на залата развари желязото.

Друга изненада дойде на самото състезание. По предварителен списък трябваше да участваме седем атлети. Да, ама не. Озовахме се на изходна позиция общо 17 човека. Просто бяха допуснали и юношите с нас. Тоадер Рарес направи рекорд на Румъния с 5 кг (20.96 м) още в първия си опит. Оказа се, че съдиите не са му премерили гюлето предварително. 15 минути мериха дали е 5 кг.

Определено в България имаме по-добри състезания. Но румънците имат огромно предимство. Топла зала. Вътре 24 градуса, навън -24.
Тази седмица отивам да потласкам в Бидгошч, после се отправям към Добрич, където най-вероятно пак ще прекрояваме сектора. Ще трябва да го удължаваме за 21 м,

Стискайте ми палци! Пожелавам на всички атлети също успешно начало на сезона и още по-успешен край.