Ивет Лалова не успя да се пребори за медал на 60 метра от Световното първенство в зала в Истанбул (Турция). Чаровната националка бяга в полуфинала и финала днес с температура, след като се разболя в дните преди шампионата.

Лалова тръгна слабо и до края не успя да се пребори със седемте “черни перли” до нея. Ивет финишира за 7.27 секунди, след като през сезона направи лично постижение – 7.14 секунди.

Титлата си на 60 метра от Световното в Доха преди 2 години защити Вероника Кембъл-Браун. Звездата на Ямайка даде най-силния резултат през сезона 7.01 секунди. Втора с национален рекорд 7.04 секунди стана Муриле Ахоре (Кот д’Ивоар), а бронзът грабна Тиана Мадисън със 7.09 секунди. Американка водеше в ранглистата преди днешната победа на Кембъл-Браун.

За Лалова това е втори пореден финал на Световно първенство, след като миналото лято остана седма на 100 метра в Даегу. На втори пореден голям шампионат в леката атлетика само Ивет и Ваня Стамболова стигат финалите в дисциплините си. Стамболова остана четвърта на 400 метра.