Спринтьорките Ивет Лалова и Инна Евтимова ще бягат на полуфиналите на 60 метра на световното първенство по лека атлетика в зала в Истанбул. Лалова спечели бягането в своята серия, като финишира с време 7,19 секунди. Евтимова остана втора (7,35 секунди), но това е достатъчно за класирането й за полуфинал. Нейната серия бе спечелена от Лавърн Джоунс – 7,21 секунди. Полуфиналите на 60 метра при жените ще се проведат в неделя от 14:15 часа. Финалът (също в неделя) по програма е от 17:05 часа.
 
“Разболях се вчера, а се пазих цяла зима. Не се прибрах в България заради снеговете и студовете, не отидох на кино, не отидох да си купя дрешки и обувки, а дойдох тук, и се разболях. Ще стискам, няма как. Може би някакъв вирус. Това да е проблемът, ще бягам. Аз мислех, че ще бягам някъде около 7,25 или 7,30, защото за сериите няма нужда да се бяга по-бързо. Играта започва на полуфинала и се надявам на финал,” заяви Ивет Лалова.
 
“Надявам се да остана така, да не се влошавам. Готови сме с д-р Лозанов да правим ударни антибиотици. Нямам очаквания. По-скоро гледам да съм перфектна, технична и по-добра на старта и на всяка една част от 60-те метра. Това е ужасно капризна дисциплина, наистина една стотничка и си “Чао”. Чух подкрепата на българските фенове, това е страшно готино. Много се радвам, че майка ми и сестра ми са тук, защото те за първи път са на такъв голям форум и виждат, че е доста различно”, сподели още спринтьорката.