-Юсейн, интересуваш ли се от съперниците, с които се състезаваш?
-Не съм такъв човек. Когато се състезавам не знам, какво се случва около мен. Просто не ме интересува. Мисля само за победата. 

-Мислиш ли, че атлет, който не взима забранени вещества, може да те победи?
-Не е хубаво, че има атлети, който ползват стимуланти, но когато се изправят срещу мен ми е все едно, защото трябва да ги победя.

-Възможно ли е да се постигнат твоите резултати без допинг?
-Разбира се. Аз съм доказателство за това. Освен, че съм най-бърз, съм и най-чист. Миналата година ме провериха на тренировка, след това се прибрах у дома и ме чакаха други хора, отново за тестове. Дадох 7 проби в седмицата преди спринта на 100 метра в Пекин. Проверяват ме постоянно, но не се притеснявам. Радвам се, че подобрявам постиженията си с тренировки, не със стимуланти.

-Ще преминеш ли към 400 метра?
-Догодина може да се пробвам на 400 метра и тогава ще трябва да се откажа спринта на 100 метра. Любимата ми и най-силна дисциплина е 200 метра.

-На финала на 100 метра в Пекин почти спря преди финала. Можеше ли да дадеш по-добро време от рекордните 6.96 секунди.
-Би било глупаво от моя страна. Когато чупиш рекорди ти дават пари, затова е добре да го правиш постепенно. Ако бях бягал за 9.55 секунди, което бе възможно, щеше да ми е много трудно да го подобря отново. Всъщност нямах идея, че чупя рекорда докато бягах, просто исках да победя. Дори не гледах времето като пресичах лентата, после ми го съобщиха. Състезанието бе много бързо, а аз бях в най-добрата си форма.

-Какви са твоите амбициите сега?
-Да стана най-великият лекоатлет в историята. Може да поставя нов рекорд на 100 метра./БЛИЦ