Най-бързият човек на планетата Юсейн Болт е в Рио де Жанейро за няколко участия на демонстративни бягания. Той каза какви са основните му цели за Олимпийските игри, които ще се проведат догодина в Бразилия.

„Световният рекорд на 200 м определено е в плановете ми и аз съм фокусиран към постигането му. Олимпийските игри са най-голямата сцена и там нещата винаги са трудни, но и емоционални. Възможностите за световен рекорд са там", коментира Болт.

Игрите в Рио през 2016 г. ще бъдат последна Олимпиада за Юсейн Болт. Той ще навърши 30 в деня на церемонията за закриването им. Шесткратният олимпийски шампион вече обяви, че 2017 г. ще бъде и последният му състезателен сезон. Ако Болт защити титлите си на 100 м, 200 м и 4х100 м в Рио, то той ще стане единственият с тройна защита на златата си.

„Това е причината да нямам търпение. Голяма цел за мен е това, така че трябва да използвам този сезон, за да съм сигурен, че ще съм на ниво следващият. Ще имам много стартове, за да достигна до формата, в която искам да съм. Започнах сезона добре”, заяви още Болт.