Шесткратният олимпийски шампион Юсейн Болт изригна срещу американския си конкурент Тайсън Гей. Според спринтьора от Ямайка наказанието на Гей от една година заради употреба на допинг е „най-глупавото нещо, което е чувал“. Американецът беше хванат с допинг през 2013 г., но беше наказан само за една година, тъй като е съдействал при разследването на антидопинговите власти. Тайсън Гей вече се завърна към състезанията и може да бяга срещу световния рекордьор на световното първенство в Пекин през август.
 
„Това беше голямо разочарование. Той беше наказан само за една година, тъй като направи самопризнания пред властите, а те му помогнаха. Това изпрати грешно послание: Ако те хванат и съдействаш, получаваш по-малко наказание. Това е най-глупавото нещо, което съм чувал. Вместо това посланието трябваше да бъде: Ако те хванат с допинг, изхвърчаш от спорта“, заяви Болт.
 
„Не очаквам състезанията с Тайсън Гей, а се притеснявам. Не ме е страх, че ще ме победи. По-скоро е уважение към успехите му през годините. Той беше съперник, който ме държеше нащрек, за да давам най-доброто от себе си. След това научих, че е взимал допинг. Почувствах се унизен. Той омърси спорта. Трябва да бъде въведен страх сред атлетите и те да знаят, че трябва да носят последствията от употребата на допинг. Какво ще стане, ако всички получават облекчени наказания?“, допълва спринтьорът от Ямайка.