Световният рекордьор в спринтовете на 100 и 200 метра Юсейн Болт се закани да подобри едно от най-добрите си постижения по време на Световното първенство по лека атлетика в руската столица Москва, стартиращо на 10 август.

„Искам да спечеля три пъти златото”, заяви петкратният световен шампион от Ямайка преди първата си изява на 100 метра в събота.

Освен това Болт си е поставил за цел да подобри собствения си световен рекорд на 200 метра – 19,19 секунди. „Бих искал още веднъж да счупя рекорда на 200 метра. Искам да видя дали е възможно да се бяга под 19 секунди”, допълни Болт.

Шесткратният олимпийски шампион държи и световния рекорд на 100 метра – 9,58 секунди, поставен на Световното първенство в Берлин през 2009 година, както и този на 200 метра.

След допинг скандалите около американеца Тайсън Гей и сънародника му Асафа Пауъл единственият конкурент на Болт в Москва ще бъде Джъстин Гатлин. През 2011 година в Даегу (Южна Корея) Болт направи фалстарт на 100 метра и световната титла спечели сънародникът му Джейсън Блейк, който отпадна за шампионата в Москва заради контузия.