Олимпийският шампион и световен рекордьор в спринта Юсейн Болт (Ямайка) завърши на трето място на 400 метра на турнира по лека атлетика в родния си град Кингстън. Това беше първи старт на Светкавицата за новия сезон. Болт, който има общо шест златни олимпийски медала на 100, 200 метра и с щафетата на Ямайка от Игрите в Пекин 2008 и Лондон 2012, спечели без проблеми своята серия с 46,71 секунди.

Впоследствие обаче той беше изпреварен от тренировъчните си партньори Уорън Уиър и Йохан Блейк, които дадоха по-добри времена в другата серия. Уиър, който завърши трети на 200 метра след Болт и Блейк в Лондон, спечели с личен резултат от 46,21 секунди, а Блейк остана втори с 46,64 секунди.

"Като цяло съм доволен. Никога не съм бил толкова нервен преди старт на 400 метра. Физически се чувствах добре. Времето е без съществено значение. Просто исках да участвам в това състезание. Може би ще направя още един или два старта на 400 метра през сезона", коментира Болт.

През следващия уикенд звездата от Ямайка ще участва в Звездния уикенд на Националната баскетболна асоциация. Той ще се включи в Мача на знаменитостите, в който по традиция участват известни личности от различни сфери.

"Много се вълнувам. Това е нещо голямо и е важно за мен. Ще се опитам да се забавлявам и да направя няколко забивки. Не съм добър стрелец, но със сигурност мога да забивам", заяви Болт, който е висок 195 сантиметра.