Шесткратният олимпийски шампион Юсейн Болт няма да участва в старта от “Диамантената лига” в Лондон на 27 юли. Спринтьорът от Ямайка ще пропусне състезанието в английската столица заради високите данъци, които ще орежат значително неговите постъпления от участието.
 
Ако Болт участва на старта в Лондон, заради британското данъчно законодателство той ще загуби половината от таксата, която ще вземе за участие и още 10% от общата сума, която ще спечели на турнира.
 
През миналото лято спринтьорът спечели златните медали на 100, 200 и 4х100 метра на олимпийските игри в Лондон, но тогава действаше данъчна амнистия за печалбата на спортистите от Олимпиадата.
 
Вчера Британската атлетическа федерация обяви, че олимпийският стадион в Лондон ще бъде домакин на старта Лондон Гран При, който е част от веригата състезания “Диамантена Лига”. Надпреварата ще се проведе на 27 юли, точно година след церемонията по откриване на олимпийските игри.
 
Две седмици след състезанието в английската столица в Москва ще се проведе световното първенство по лека атлетика, където 26-годишният Болт ще атакува нов хеттрик от златни медали.