Най-бързият човек на планетата Юсейн Болт изрази готовност да постави още световни рекорди, въпреки че тези в спринтовите дистанции на 100 и 200 метра са негово притежание.

"Ще го кажа направо - аз съм все още способен на световни рекорди. Казвам го всяка година – ако почна сезона без проблеми, знам, че разбиването им ще бъде лесна задача!", споделя Болт в интервю за CNN.

"Шансовете ми да спечеля трите златни медала (б.р. на 100 метра, 200 метра и щафета на 4 по 100 метра) за трети път на олимпиадата през 2016 година в Рио са 100%. Знам, че Джъстин Гатлин е бърз. Той се справя страхотно. Но съм сигурен, че ще бъда готов всеки момент до световното първенство през 2017 година, а след това се оттеглям. Ще направя всичко по силите си, за да остана възможно най-близо до леката атлетика", призна ямайският спринтьор.

„Чувствам все още в разгара на силите си. За да бъда така отдаден са нужни доста жертви и лишения. Най-тежък за мен е хранителният режим. Трябва да спра вредната храна. Понякога просто ми идва отвътре да хапна нещо по-нездравословно. Хванал съм се на бас с няколко приятели дали ще напълнея след края на кариерата ми. Но, по дяволите, не! Това е едно от нещата, в които съм убеден! Хората ми казват, че съм същински мързеливец и две години по-късно ще съм дебел. Е, ще видим…", казва още Болт.