Намиращата се в страхотна форма родна лекоатлетка Ваня Стамболова е получила тежка травма, която може да сложи край на участията й до края на сезона. Това означава, че бронзовата медалистка на 400 метра с препятствия от шампионата на планетата в зала през март в Доха (Катар) по всяка вероятност ще пропусне европейското първенство през юли в Барселона.

"Ваня е била изгонена от "Васил Левски" в късния следобед във вторник, за да може премиерът Бойко Борисов да играе мач. Преместили са се на стадиона на НСА, където имало мачове на студенти. Поради липса на други стадиони Ваня е била принудена да тренира с футболистите, а един от тях е препречил пътя й по време на отсечка. При рязкото спиране Ваня се е контузила", обясни пред "Тема Спорт" мениджърът на атлетката Георги Павлов.

Стамболова е получила разтежение на бедрото. След първоначалните консултации лекарите не изключват възможността за прекратяване на сезона й, като яснота около състоянието й ще има до няколко дни. Засега е сигурно, че Ваня няма да стартира на турнира в Истанбул на 12 юни.

Стамболова правеше страхотен сезон дотук, като освен бронза от Доха спечели още няколко турнира и държеше трето в света за сезона и първо в Европа постижение в своята дисциплина. /БЛИЦ