Цветелина Кирилова спази дадена дума и бременна в четвъртия месец бяга на полицейското европейско първенство в Донецк (Укр), пише bgathletic.com. Българката, която е с чин към МВР, се класира на седма позиция на 400 м с 61,82 сек.
 
“Разбрах, че съм бременна съвсем скоро, преди няколко седмици. Участвах, защото бях дала дума, заяви Кирилова. - Още преди година са пуснали заявките за състезанието и щеше да се получи неудобно положение, ако бях отказала да бягам. Отделът, към който съм, щеше да подлежи на санкции. Групата беше сформирана от 6 души и при отпадането и на един се нарушаваше всичко. Когато съобщих, че съм бременна, ми казаха, че съм напълно в правото си да не бягам. Но аз заявих, че могат да разчитат на мен, защото и от МВР са били винаги коректни и точни към мен."
 
Полуфиналистката на 400 м с пр. от Олимпийските игри в Пекин 2008 и световното първенство в Берлин 2009 ще продължи да тренира, но с плуване и гимнастика. Атлетката сподели, че след финала в Украйна й е било трудно да се възстанови цели 15 минути./БЛИЦ