Джанмарко Тамбери записа четвърта поредна победа тази зима, след като триумфира в скока на височина на националния шампионат на Италия в зала, който се проведе в Анкона.

След отказването на Марко Фасиноти победата беше формалност за 23-годишния Тамбери, който триумфира с 2,36 метра. Резултатът му беше с 14 сантиметра по-добър от този на сребърния медалист Силвано Чезани.

След като през февруари подобри националния рекорд на Италия и скочи 2,38 метра Тамбери, популярен с това, че бръсне само половината си брада, промени намерението си и ще участва на световното първенство в зала. В Портланд той ще премери сили с настоящия световен шампион в зала Мутаз Еса Баршим и със световния първенец от Пекин Дерек Друин.

Европейската шампионка в зала Алесиа Трост запази титлата си от националното първенство на Италия с резултат от 1,94 метра. След това тя направи три неуспешни опита на 1,97.

Състезанието на троен скок при мъжете беше доминирано от ветерани. 36-годишният Фабрицио Шембри спечели титлата за трети пореден път, скачайки 16,82 метра. Втори с осем сантиметра по-малко завърши 39-годишният Фабрицио Донато.

16-годишната Марта Дзенони спечели дубъл в бяганията на средна дистанция. Тя триумфира на 800 метра с 2:03,88 минути, а на 1500 метра записа 4:24,59 минути.