Сали Пиърсън е една от най-постоянните атлетки в света през последните години. Австралийката затвърди това на проведените в Глазгоу Игри на Британската общност, където 27-годишната бегачка триумфира на 100 метра с препятствия.
 
За всеобща изненада успехът й в дисциплината сякаш остана на второ място. Дори в родината й, където заглавията на повечето вестници бяха „Мишел Джанеке се разкърши за петото място“. Едва по-навътре се споменава за успеха на Сали Пиърсън.
 
Коя е тази Мишел Джанеке? 21-годишна лекоатлетка, също от Австралия. Славата й обаче надхвърля пределите на Царицата на спортовете. Джанеке привлече вниманието още по време на световното първенство за юноши в Барселона през 2012 г. Направи я популярна своеобразното й кълчене, комбинирано с подскоци, преди заставането на стартовото блокче. Клипчето с изпълнението й още тогава се превърна в истински хит в интернет.
 
Профилът на Джанеке в „Инстаграм“ има близо 54 000 последователи, а той е пълен със снимки от фотосесиии по бански на австралийката за американското списание „Sports Illustrated“. Кълченето на Мишел Джанеке толкова се хареса в целия свят, че дори хладнокръвните германци публикуваха в местните медии поредица от снимки на австралийката.