Президентът на Асоциацията на балканските атлетически асоциации (АБАФ) Добромир Карамаринов отличи сборния тим на Балканите за представянето му на "Мача на гигантите" във Валанс.

„Повечето от състезатели в Балканския тим се представиха отлично във Валанс. Моята оценка за отбора е „Отличен”. Теоретично не можеше да застрашим първите 4 в класирането, а именно САЩ, Русия, Франция и Германия. Определено бяхме по-силни от сборния отбор на Скандинавия, който се сформира от състезатели от страните с най-висок жизнен стандарт в Европа и от Италия. Борбата ни бе за петото място с Украйна”, коментира Карамаринов.

„До 10-ата дисциплина Украина водеше на Балканите, но после „тежката артилерия” влезе в действие. Първо Силвия Дънекова зае второ място на 3000 м с препятствия, а после и Георги Иванов с отличен резултат (20,93 м) победи на гюле, а и Ивана Шпанович (Сърбия) завърши първа в скока на дължина и то с резултата (6,82 м) с който взе бронз на световното в Москва. Веднага след тях Ивет стана втора на 100 м и разликата между Балканите и Украйна стана непреодолима. Престижното пето място за Балканите имаше много сериозен отзвук в международните атлетически среди”, допълни президентът на АБАФ.