Стартира анкетата на Viasport.bg за най-добър млад спортист на месец май. Тя ще продължи една седмица, като на 9 юни ще станат ясни резултатите.

В допитването всеки може да даде своя глас, но само за един номиниран на ден. По-долу ще намерите 10-те посочени от Viasport.bg състезатели, постигнали успехи в периода от 1 до 31 май.

Фаворит за спечелването на приза е Детето-чудо Лиляна Георгиева, която е единствена от действащите български лекоатлетки с 5 национални рекорда. Дори Ивет Лалова е с по-малко (4) от възпитаничката на Радмила Станкович в клуб Тракия (Пловдив).

Петият национален рекорд на Лили - на 5000 метра в Русе - 17:21,81 минути, беше подобрен с цели 40 секунди, което за пореден път потвърждава колко голям талант е Георгиева. Освен това тя покри норматив на 800 метра (2:11,21 мин.) за Европейското за юноши и девойки младша възраст в Тбилиси (Грузия).

Другото й голямо постижение през май беше на турнира "Нози звезди" на Националния стадион "Васил Левски", където 16-годишната Лили срази рекордьорката на старша възраст в зала - три години по-голямата Диляна Минкина на любимата на Диляна дисциплина 1500 метра. Георгиева дори записа втора поредна победа над тази своя съперничка, която остави след себе си и на турнира "Цветанка Христова".

Можете да дадете своя вот на челната страница на сайта Viasport.bg - под водещите новини.