„Асоциация за развитие на българския спорт” проведе състезание за деца по методиката на Световната федерация по лека атлетика – „Детска атлетика”. Състезанието бе практическата част от „Младежка спортна доброволческа академия”, която обхвана над 50 участника по проект BG13/A5.1/501/R3, програма „Младежта в действие”, финансиран от Европейската комисия.

50 деца и 30 вече преминали обучението доброволци участваха в практическото  упражнение, което се проведе в атлетическата зала на Национална спортна академия „Васил Левски“, а други от тях се погрижиха за маркетинг и промотиране на събитието. В рамките на последните два дни от Академията преминаха през теоретични и практически занимания по програмата „Детска атлетика”, които ще им бъдат полезни и в практиката в бъдеще.

Мероприятието бе едновременно полезно и приятно за доброволците и забавно за децата, като най-малката участнична в състезанието бе едва на 3 години. Гост на детското състезание бе и полуфиналистката от Олимпиадата в Пекин, многократна балканска и републиканска шампионка на 800 м и 400 м с препятствия – Цветелина Кирилова.